שוק המזון לבעלי החיים הינו שופע יצרנים, מותגי מזון שונים, סוגים שונים של מזון, איכויות שונות, שקים בגדלים שונים ומחירים שונים. כיצד נדע מה לקנות לחתול או הכלב שלנו? איזה אוכל לכלבים הוא באמת טוב? האם החתול הקטן שלנו צריך את סוג המזון הזה דווקא? האם כדאי לקנות מזון יבש או מזון רטוב? על כך ועוד נענה בדקות הקרובות. שימו לב – מאמר זה אינו תחליף להמלצה עם הווטרינר שלכם ולמצבו הרפואי של הכלב/החתול שלכם. חשוב לזכור כי לכל בעל חיים, כמו בני אדם, יש אבחנה רפואית אישית, מזונות שהוא עשוי להיות אלרגי אליהם, טעמים שהוא מעדיף, מצב בריאותי שצריך להתחשב בו ועוד. הצוות המקצועי של מחמדים ישמח לסייע לכם בכל שאלה והתלבטות. צרו עמנו קשר באתר או בטלפון לפרטים נוספים וייעוץ מקצועי בנושא בחירת אוכל לחיות המחמד שלכם.
בדיקת ההתוויות המוזכרות על האריזה:
הדבר הראשון שאנו צריכים לעשות כאשר אנו באים לבחור מבין שפע מותגי מזון בחנות החיות – נבדוק כמובן את מה שכתוב תחילה על האריזה. הכוונה היא שתצטרכו לשים לב לפרטים שונים ודי בולטים עוד לפני שאתם נכנסים לעומק ובודקים את רשימת המרכיבים. אתם רוצים לבדוק את המשקל של המזון (ולא את גודל השקית) ביחס לשקיות אחרות שאתם קונים, לבדוק את שם החברה והאם היא מוכרת לכם כחברה מומלצת בתחום המזון לחיות המחמד, לבדוק האם המזון הוא לגורים, בוגרים או מבוגרים ועוד. לעתים יש גם תוויות מיוחדות על השקית שכדאי לקרוא ולהעמיק.
מותגי מזון המתאימים לגילאים שונים של בעלי החיים:
אחד הנושאים החשובים שנרצה לפרט עליהם הוא נושא גיל בעל החיים שלכם. עבור חלק מכם מדובר בנושא לעוס ומאוס אולם יש הסבר מאחורי העובדה ששקית מזון אחת מותאמת לגורים ואחרת מותאמת לבוגרים או לבעלי חיים קשישים. אורך החיים הממוצע מעט שונה בין כלב לחתול וגם בתוך אותה קטגוריה בהתאם לגזע הכלב, הגודל שלו וכו’. לכן גם יש בדרך כלל הגדרות שונות לגילו של גור, כלב בוגר וקשיש. מוטב להרחיב על כך בנפרד כמובן. בגדול מה שאתם רוצים לדעת הוא שאוכל לגורים יהיה לרוב מגרגירים רכים יותר, קטנים יותר המתאימים למבנה הפה והלסת שלהם וכמובן לשיניים שלהם. כמו כן התרכובת של אוכל לגורים מכילה בדרך כלל יותר חלבונית וקלוריות על מנת להתאים לכמות האנרגיה שהם שורפים במהלך היום כאשר הם יותר פעילים מכלבים בוגרים או קשישים מן הסתם. כלבים בוגרים לעומת זאת צורכים מעט פחות חלבונים וקלוריות על מנת לשמור על העצמות שלהם, על משקל תקין וכו’.
התחשבות במצב הרפואי בבחירת המזון:
אין ספק כי מותגי מזון שונים על המדף עשויים להציג מראה מבלבל, מה שעשוי לגרום לכם לחשוב בעיקר על כמות המזון מול המחיר. אולם אם אתם רוצים להתחשב במצבו הרפואי של הכלב/החתול שלכם ולשמור על בריאותו תרצו לבדוק ולהעמיק בנושא זה. בהתייעצות עם הווטרינר שלכם שביצע בדיקות וטיפל בכלב או החתול שלכם למשך תקופה, מכיר את מצבה הרפואי של חיית המחמד שלכם ויכול לעדכן על אלרגיות פוטנציאליות או סוגי מזון שכדאי להימנע מהם לאותו הגזע. את אותו מרכיב תחפשו בחלקה האחורי של שקית המזון באזור רשימת המרכיבים. אם היא נכללת בהם מומלץ לחפש אחר שקית מזון אחרת.
איכות האוכל – איך בודקים?
לבסוף מה שאתם רוצים לבדוק זה כמובן את איכות המזון שאתם קונים לבעל החיים שלכם. מזון יקר יותר לאו דווקא איכותי יותר על אף מה שרוב האנשים חושבים ומכירים. ייתכן ומזון זול יותר של חברה אחרת יהיה לא פחות ואף יותר איכותי ממזון אחר. איכות המזון משתווה למעשה למזון שגם בני אדם “היו יכולים לאכול” וכן לכמות הבשר, הירקות והפחמימות הריקות שמשלבים במזון. אותן תוספים למזון נועדו כדי לנפח את הנפח והמשקל שלו אך בפועל אינם מוסיפים ויטמינים ומינרלים החיוניים לכלב או החתול שלכם ולכן חשוב לבדוק את תמהיל המזון ולא רק את הטעם המצוין על האריזה, גודל הגרגירים או סך המזון מול המחיר.